• دوشنبه ۲۹ خرداد ماه، ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۱
  • دسته بندی : اقتصادی
  • کد خبر : 963-2284-5
  • منبع خبر : خبرگزاری ایسنا
  • چاپ

کشت برنج اینکا (خاویار گیاهی) برای نخستین بار در هرمزگان

برای نخستین بار در هرمزگان برنج اینکا (خاویار گیاهی) کشت می‌شود.

به گزارش ایسنا، منطقه خلیج‌فارس، رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر گفت: این برنج از گیاه کینوا به دست می‌آید و ارزش غذایی بالاتری از دیگر غلات نظیر گندم، برنج سفید دارد.

ناصر حیدری پوری افزود: امسال به‌صورت آزمایشی در دو هکتار از زمین‌های بندرعباس این محصول کشت می‌شود.

وی اظهار کرد: عملکرد گیاه کینوا بین ۳ تا ۵ تن در هکتار بوده، اما برخی ارقام اصلاح‌شده آن حتی تا ۱۱ تن در هکتار نیز برداشت می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان خاطرنشان کرد: ارزش اقتصادی برنج کینوا چهار برابر گندم است و مواد پروتئینی بیشتری از برنج دارد.

حیدری پوری با بیان اینکه کینوا سازگاری زیادی با مناطق شور و بیابانی و میزان بارش ۸۰ میلی‌متر کشت می‌شود، تصریح کرد: از برگ و ساقه این گیاه برای خوراک دام و سبزی‌خوردن استفاده می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان اضافه کرد: گیاه کینوا به علت هضم بهتر و سبک‌تر جایگزین مناسبی برای برنج به شمار می‌رود. دانه‌های کینوا منبعی غنی از پروتئین، منیزیم، فیبر، فسفر، ویتامین B ۱، B ۲، B ۶، B ۹ پتاسیم، آهن بوده و ۹ آمینواسید ضروری دارد.

وی در پایان گفت: برنج کینوا گیاه بومی آمریکای جنوبی در کشورهای شیلی، بولیوی و پرو است و در کشورهای اروپایی، ژاپن و آمریکا مصرف زیادی دارد.


انتهای پیام